Vanliga frågor.


Canvas

Vi gör unika och mer välgjorda canvastavlor än de som vissa tryckerier erbjuder genom att lägga på ett standardiserat filter i PhotoShop. Priset beror på motivet. Skicka in en bild till oss så återkommer vi med kreativ idé och offert. Se gärna vår portfolio för referens.
Ja. Våra enfärgade och grafiskt stilrena porträtt samt tavlorna i pop art- och serieteckningsstilen som Roy Lichtenstein blev känd för är populära. Skicka gärna in bilder till oss och berätta vad du tänkt dig. Om du inkluderar ett foto på platsen där tavlan ska sitta, gör vi dessutom ett skalenligt fotomontage. Då ser du i förväg hur det kommer att se ut.

Dekor

Priset beror på hur logotypen ser ut, hur stor den ska tryckas och var den ska monteras. Ta en bild så rakt framifrån som möjligt på platsen logotypen ska monteras. Mät upp några referensmått som takhöjd, väggens bredd eller fönstrets dimensioner. Skicka oss foto, mått och logotyp så återkommer vi med pris.
Din Monroe Design väggdekor lämnar normalt sett inga märken på en målad vägg. Värme från en hårtork kan underlätta demonteringen om den har suttit uppe en längre tid. På glas blir det ibland lite limrester. Dessa tas lättast bort med ett rakblad och/eller en svamp med skrovlig yta indränkt i vatten med diskmedel. Att ta ner en gammal dekor som monterats ovanpå tapet brukar leda till revor i tapeten.
Vår standardvinyl kan bara användas en gång. Vi har även en premium vinyl som kan flyttas omkring många gånger. Denna har istället för standardvinylens lim, mikrobiska sugproppar, vilka lätt fäster på väggar, möbler och glas. Till skillnad från standardvinylen som man kan få färdigtryckt i alla möjliga färger, måste premiumvinylen alltid tryckas för att få färg. Denna process samt det faktum att premiumvinylen kostar extra i inköp, gör den mer eller mindre lönsam beroende på användningsområde.
Så länge montaget är väl utfört, sitter våra glas- och väggdekorer i många år. Skaver något, som exempelvis en hård fönsterskrapa, kontinuerligt mot dekorens kanter, kan just kanterna släppa något med tiden. Starkt solljus förkortar livslängden på alla dekorer. Speciellt tålig vinyl används för montage utomhus. Beroende på vilken vinyl som väljs, ger leverantören 5-7 års garanti.

Vi har samlat våra bästa tips för montering av vägg- och skyltfönsterdekor i instruktionsfilmen och PDF-filen nedan. Hör gärna av dig till oss om du vill boka en montör eller ställa någon fråga!

Ladda ned instruktion

  1. Uppmätning och fotografering av montagets plats.
  2. Kreativ idé-skiss på papper och/eller digitalt på dator.
  3. Skalenligt fotomontage med den skissade dekoren monterad i aktuell miljö.
  4. Tryckfärdigt original.
  5. Utskärning på plottermaskin. Den självhäftande vinylfilmen kommer på 120 cm breda rullar. Är motivet stort, gör man våder som skarvas ihop näst intill osynligt vid montage.
  6. Processen fungerar som när man gör pepparkakor. Mönstret skärs ut i vinylfilmen och allt som inte ska vara med rensas bort.
  7. En semitransparent appliceringstejp sätts på dekoren.
  8. Dekoren rullas ihop och kan skickas iväg för montage.
Ja, vi har bland annat gjort en hel del grafiskt stilrena och enfärgade porträtt. Skicka oss bilder och berätta gärna vad du tänkt dig. Om du inkluderar ett foto på platsen där dekoren ska monteras, gör vi ett skalenligt fotomontage. Då ser du i förväg hur det kommer att se ut.
Ja, det går lysande att beställa alla våra dekorer i vilken storlek och färg som helst. Ovanliga färger, som vi inte alltid har hemma, tar vi hem på några dagar. Beroende på motiv, trycker vi även vinyl i fyrfärg.

Fotografering

Ja, på Södermalm i Stockholm.
Priset beror på hur många bilder som ska tas, hur länge de ska användas och var de ska publiceras. Fotograf Daniel Lagerborn följer Svenska Fotografers Förbunds prislista. Om bilderna ska användas till exempelvis en hemsida som vi skapar, fixar vi ett förmånligt paketerbjudande.
Vi levererar digitala filer, om inget annat överenskommits.
De utvalda och bearbetade bilderna levereras digitalt på en länk som de kan laddas ned från.

Fototapet

Ja. Vi formger specialanpassade fototapeter och monterar dem i Stockholm. På annan ort hjälper vi till att hitta bra montör, om du inte vill montera själv.
Priset beror på motivet och hur lång tid det kan tänkas ta att formge det. Vi har sedan bra pris på tapettryck hos våra samarbetspartners.
Ja. Mejla oss bilder och berätta gärna vad du tänkt dig. Om du inkluderar en bild på platsen där dekoren ska monteras, gör vi ett skalenligt fotomontage.

Logotyp

Priset beror på hur logotypen ser ut, hur stor den ska tryckas och var den ska monteras. Ta en bild så rakt framifrån som möjligt på platsen logotypen ska monteras. Mät upp några referensmått som takhöjd, väggens bredd eller fönstrets dimensioner. Skicka oss foto, mått och logotyp så återkommer vi med pris.
Processen varierar. Ibland hittar man rätt direkt och ibland tar det längre tid. Vi är klara när du är nöjd med vår produkt.
Det varierar men räkna med upp till 3 veckor. Vi jobbar med högsta kvalitet som mål och ibland tar det lite längre tid.
Vektor är baserat på linjer och kan förstoras oändligt utan att förlora kvalitet. En professionellt formgiven logotyp är alltid gjord i vektorformat, så som EPS och eventuellt PDF. Pixelbaserade format som JPG, PNG, PSD eller TIFF är, precis som fotografier, begränsade till en viss upplösning och kan därför inte användas till vad som helst. Vi levererar alltid logotyper i vektor.
Din logotyp och grafiska profil ska i ett ögonblick förmedla en känsla av vad ditt företag står för. Ofta är logotypen det absolut första dina blivande kunder ser. Har du råd att göra ett oprofessionellt första intryck? Vi tänker långsiktigt och tror på genuin kvalitet. Din logotyp kommer att kommunicera det unika med just ditt företag på ett sätt som fungerar i många år framöver. Vårt pris börjar på 15 000 kr. Beställer du andra tjänster av oss samtidigt, bakar vi in logotypen i ett förmånligt paketerbjudande.

Trycksaker

Fyrfärgstryck består av de fyra färger som kallas CMYK – Cyan, Magenta, Yellow och en Key color som i princip alltid är svart. Ibland när man vill ha en speciell bestämd färgton kan man använda en så kallad spot-color. Färgen har då ett speciellt nummer i ett tryckt färgbibliotek. Pantone Matching System, PMS, är vanligast. PMS gör det möjligt för tryckeriet att veta exakt vilken färgton som ska tryckas.
Vi vill helst ha logotypen i vektorformat så som EPS och eventuellt PDF. Skicka oss gärna alla versioner av logotypen som du har. Finns logotypen bara i pixelbaserade format som JPG, PNG, PSD eller TIFF så tar vi emot dessa också. Beroende på vad som ska tryckas, kan vi då behöva vektorisera logotypen åt dig. Att göra detta snyggt tar ibland upp mot en debiterad designtimme.
Ja. Vi samarbetar med flera tryckerier, vilka är specialiserade på olika sorters trycksaker. Om du vill, hjälper vi dig med projektledning ända fram till färdig trycksak.
Priset för trycket beror på teknik, kvalitet, material, färgval, upplaga och format. Vi hjälper dig att ta fram en trycksak som visuellt kommunicerar rätt känsla till ett pris som passar dig.

Webbdesign

Det tar upp till fyra veckor för Google att indexera hemsidan. Söker man på ditt företagsnamn kommer webbsidan upp. Ranking på ”första sidan” för din branschs speciella ”sökord” byggs upp med tid och trafik. Många påskyndar processen genom att köpa AdWords-kampanjer, i vilka man betalar per klick.
Ja. Din hemsida byggs sökmotoroptimerad från grunden. Vi säljer inte ren SEO men vi anpassar upplägget efter sökmotorer som Google. Vi börjar alltid med att göra en sökordsanalys för din bransch, i ditt område. Webbdesign, texter och rubriksättning anpassas därefter.
Författande av texterna ingår inte automatiskt men vi kan hjälpa till med det om du vill.
Ja. Det populära verktyget WordPress gör det enkelt för dig att själv uppdatera hemsidan med text och bild. Vi kan lära dig grunderna. Om du hellre vill att vi sköter framtida uppdateringar, så gör vi det.
Ja, alla våra hemsidor är responsiva och anpassar sig automatiskt efter besökarens mobiltelefon, surfplatta eller datorskärm.
Din hemsida måste placeras på en server – ett så kallat webbhotell. Valet av webbhotell är ditt men tänk på att billigast lösning ofta innebär begränsad service och support på engelska. Vi föredrar att jobba med svenska Loopia, för de har landets i särklass bästa service.
Ja. Vi upprättar domännamn i våra kunders namn.
Det varierar men räkna med 5-6 veckor. Vi jobbar med bästa kvalitet som mål. Därför slänger vi inte ihop något så snabbt som möjligt.
Vill du ha en billig hemsida? Att erbjuda fast pris på all design av hemsidor är inte speciellt professionellt. Som köpare får man ofta precis vad man betalar för. Din webbsida är ditt fönster utåt och ofta din allra första kontakt med nya kunder. Har du verkligen råd att göra ett oprofessionellt första intryck? Vår design är välgjord med en genomtänkt struktur, som gör den lätt att navigera. Besökaren kommer att förknippa ditt varumärke med genuin kvalitet. Du får en webbsida som passar perfekt för ditt företag och din budget.